Kuntamitalit

Nykyisin sähköpostien käyttö on usein käyttökelpoisempaa kuin tavallisten kirjeiden tai soittaminen. Halvempikin toki, mutta myös tärkeämmissä asioissa järkevämpää. Oli ajatusten vaihtaminen sitten käyty kunnan viranomaisten ja kuntalaisen välillä tai yritysten ja asiakkaiden välillä. Myöhemmin ei tarvitse väitellä siitä, mitä puhuttiin tai sovittiin, tarvitsee vain katsoa sähköpostista.

Markkinoinnissa sähköposteja käytetään roskapostiin asti. Onneksi roskapostisuodattimet ovat huomattavasti parantuneet. Tarvittaessa postitusta voidaan käyttää myös tiedon jakamiseen.. oikean tai väärän. Erilaisten näkemysten jakaminen on joskus tarpeen jos muuta julkista jakelukanavaa ei ole. Siksi päädyin ajatukseen lähettää sähköpostia 57 kuntaan. Kunnanjohtajille ja yrittäjille.

Se matka katkesi melkein alkuunsa. Kunnanjohtajien tiedot löytyivät helposti, mutta yritysten eivät niinkään. Joistakin kunnista en saanut juuri minkäänlaisia tietoja. Sellaiseenkin yritysluetteloon tutustuin, jossa oli 139 yritystä, mutta vain viidellä oli sp-osoite! Tämä oli useamman kunnan yhteinen yritysrekisteri. Haluamani kunta oli silti helposti erotettavissa omiksi toimiala-listoiksi. Silti tunninkin klikkailu edestakaisin muutaman sp-osoitteen takia, alkoi turhauttaa. Kylällä huutelemallakin saavuttaisi enemmän kuulijoita. Joten laajensin hakua kuntien virkamiehiin, alueellisiin yritysjärjestöihin ja valtuutettuihin.

Samalla tuli tutustuttua kunkin kunnan kotisivuihin melko perusteellisesti. Ja kuten aina, surkeudestakin löytyy ilonaiheita. Samalla kun keräsin sähköpostiosoitteita, kirjoitin muistiin mielipiteeni sivuista ja niiden annista. Niiden perusteella valitsin muutaman hyvän ja mainitsemisen arvoisen.

I Kyyjärvi

copyright free

Yritykset -Ylivoimaisesti upein hakusivu. http://www.kyyjarvi.fi/yritykset Yritysrekisterin ylläpidosta vastaa Kyyjärven Mediamyllärit ry -Yrityksen tiedot avautuvat kyltiksi jossa myös sähköpostiosoite.. (jos on annettu). Mahdollisuus myös linkitykseen joko yritysten omille nettisivuille tai Kyyjärven verkkomedian ylläpitämään yritysluetteloon, jossa yhteys- ja lisätiedot sekä kuvia. Tätä erityisen laadukasta mahdollisuutta moni yritys on myös käyttänyt. Kyyjärven verkkomedia http://www.nopolanews.fi/
Henkilöstö´ja valtuutetut -Erinomainen yhteystietojen hakemiseen.

II Rantasalmi

copyright free

Yritykset -yrityshaku hyvä http://rantasalmi.fi/yrittajat-2/yrityshakemisto/
Virkamiehet ja valtuutetut -Yltää myös arvosanaan hyvä.

III Lapinjärvi

copyright free

Yritykset -Selkeä, sp-osoitteiden noukkiminen nopeaa.
http://www.lapinjarvi.fi/fi/palvelut/elinkeinopalvelut_ja_yrittaminen/yritysrekisteri
Virkamiehet ja valtuutetut -Hitaampaa.. -yhteystiedoissa @ korvattu (at) muodolla. Hidaste, mutta silti OK.

Erityismaininta Vaala

copyright free

Yritykset -Hyvä, erinomainen nopea haku. Pelkkä toimialan aukaisu avaa yritysten tiedot sähköpostiosoitteita myöten. Todella hyvä esimerkki yksinkertaisen selkeästä ja toimivasta yrityshausta.
http://www.vaala.fi/sivu/fi/tyo_ja_elinkeinot/yrityshakemisto/

Erityismaininta Keminjärvi

copyright free

Yritykset -Esimerkki kokonaan avoimesta yritysluettelosta, jossa on melko paljon yrityksiä. Lisätiedot yhteystietoineen avautuvat luettelon päälle, josta ne on myös helppo sulkea. Eivätkä uudeksi sivuksi, josta pitäisi peruutella takaisin.
Luettelossa on jokaista yritystä varten tila toimialamerkinnälle, mutta se on monen kohdalla tyhjä. Sen merkitseminen helpottaisi tämän tyyppisen luettelon käyttöä. http://yrityshakemisto.kemijarvenyrityspalvelut.fi/

Törmässä 7.3.2017
Reijo Lahdenperä

Comments are closed.