Maanpuolustus

Vanhat linnat (Moussan linna Libanonissa) ja koirat eivät juuri tehoa maanpuolustuksessa tämän päivän aseita vastaan.

Ilman uskottavaa puolustusta maa on haavoittuva. Mutta kun se on uskottava, kukaan ei edes yritä. Se on yksi tapa rakentaa rauhaa. Maan sisäisen rauhan takaa toimiva demokratia ja kohtuullinen toimeentulo kaikille kansalaisille.

Suomen hävittäjähankinta suunnitelmat

Tiesittekö, että joissakin tulostimissa on havaittu pieni siru, joka lopettaa koneen toiminnan, kun esimerkiksi 25 000 kopiota on tulostettu! Tähän liittyen, kun näitä massiivisen hintaisia puolustusvälineitä olllaan hankkimassa, olisi syytä pohtia pari asiaa.

– Oletteko aivan varmaa siitä, että hankitut ja hankittavat hävittäjät vielä toimivat jos meidän hallinto ja toimittajamaa ajautuvat ristiriitatilanteeseen?

– Toimiiko edes satelliittinavikointi, jonka avulla kohta kaikki puolustuksessa pelaa?

Lisäksi.. Pelkästään yhdestä USA:n rannikon lentotukikohdasta tehdään 200 päivystyslentoa vuorokaudessa. Ilmassa on yhtä aikaa useita koneita, joista yksikään ei laskeudu ennen kuin sen tilalle on noussut uusi kone. Suomessa näin ei ole. Eikä meillä olisi siihen edes varaa. Meillä noustaan partioimaan yleensä vain tarvittaessa. Näin oli myös Irakissa ja Libyassa. Siihen liittyen jokunen asia pohdittavaksi.

– Montako irakilaista torjuntahävittäjää ehti ilmaan, kun vuonna 2003 Yhdysvaltain ja Britannian johtama liittouma hyökkäsi Irakiin risteilyohjuksilla ja häivekoneilla?

– Montako Libyalaista torjuntahävittäjää ehti ilmaan, kun Naton johdolla 19.-20. maaliskuuta liittoutuneet iskivät 110 risteilyohjuksella 20:een Libyan ilmapuolustuksen kohteeseen. Hyökkäystä tukivat (häive-) koneilla tehdyt ilmaiskut.

– Montako konetta ehtisi nousta ilmaan jos samanlainen hyökkäys tapahtuisi Suomea vastaan, mistä ilmansuunnasta tahansa?

Kaksi ensimmäistä antaa vastauksen kolmanteen.. käytännössä ei yhtään! Joten minä ainakin miettisin tehokkaamman ilmapuolustusjärjestelmän rakentamista. Sellaista joka havaitsee kaikki rajanylitykset, myös tutkassa näkymättömät lentokoneet. Varsinkin nyt kun pandemian vuoksi valtio joutuu jo muutenkin lisäämään lainanottoa.

Puolueettomuus vai kumartelu Länteen / Itään?

Maailmassa on useita valtioita, jotka pyrkivät kasvattamaan vaikutusvaltaansa synnyttämällä konflikteja. Niiden suurin hyöty valuu asekaupalle, josta amerikkalaiset yksin hallitsevat noin kahta kolmasosaa. (Tarkoittaa vuodessa Suomen valtion budjetin verran.) Näiden yhteisvaikutusten seurauksena ovat myös pakolaisvirrat syntyneet.

Yhteen suuntaan kumartamisessa on se huono puoli, että tulee samalla pyllistäneeksi toisaalle. Olisiko kunnioitettava periaate, joka ei kumarra mihinkään suuntaan, mahdollinen? Tai edes ajattelemisen arvoinen?

Pitäisi olla, sillä tämä maailma todella tarvitsee puolueettomia rauhanvälittäjiä.

Reijo Lahdenperä

Suosittelen seuraavaksi http://reijolahdenpera.com/aurinkoenergia/

Paluu takaisin Ilmasto turvaa sivulle

Comments are closed.