Viestejä poliitikoille

Loppuosa Presidentti Obaman vastauksesta 15.5.2012

Lähetin useita viestejä Suomalaisille kansanedustajille alkuvuodesta 2017. Tässä on yhden viestin viimeinen kappale.
”Keskittämällä ihmisiä kaupunkeihin, ei ole vähennetty päästöjä eikä energian kulutusta, vaan hajotettu perheitä ja viherretty muuta Suomea kuin hautuumaata. Vieläkin suurempi virhe on tehty maanpuolustuksen kannalta! Suurista yksiköistä ja väestökeskittymistä on tullut erinomaisia kohteita… myös kulkutaudeille ja terroristeille.”

Eikä tämä todellakaan ollut ensimmäinen kerta kun mainitsin näistä asioista. Vuosien aikana olen yrittänyt kerran jos toisenkin saada poliitikot näkemään minne ollaan menossa, turhaan. Aloitan tällä viestillä, koska se on samalla minun historiikki tässä asiassa. Minä lisään tänne muita viestejä myöhemmin.

12.4.2017
Kansalaisnäkökulmaa (vaalipiiri)

Hyvät kansanedustajat,
tämä viesti tavoittelee teitä kaikkia vaalipiireittäin.

Aloitan otteella viestistäni pääministeri Sipilälle / avustajille 19.01.2017

”Te herra pääministeri laitoitte alulle kunniahimoisen hankkeen eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseksi. Kun katsoo toimikunnan kokoonpanoa, mitä he tutkivat? Sitäkö, kuinka he ovat onnistuneet eriarvoistumaan tässä yhteiskunnassa?”

Asiantuntijavetoisesta lainsäädäntötyöstä onkin tullut osa länsimaista demokratiaa. Itseään kohderyhmää viisaampina pitävät ohjeistavat, mikä on kenellekin parasta. Titteleille ja oppiarvoille kumartelevasta politiikasta on tullut myös ylimielistä. Tavallisen kansalaisen äänen vaimentamisella on ollut myös seurauksia. Valtaosa maailman omaisuudesta ja rahasta on keskittynyt harvoille. Vastaavasti valtiot itse hoitavat omaa talouttaan lainarahalla! Lopputulos ei mairittele demokratiaa.

Suomessa ”bisneksille rahat ja valtiolle velat” -talouspolitiikan näkyvin vetäjä on ollut Kokoomus. Kekkonen taisi olla oikeassa, kun ei päästänyt Kokoomusta hallitukseen. Valitettavasti hän ei osannut aavistaa, että omat eivät tule osoittautumaan paremmiksi.

Vanhasen hallituksen pöytään nuijima Jätevesiasetus on loistava esimerkki siitä, kuinka poliitikot saadaan edesauttamaan lakisääteistä liiketoimintaa… harvoille. Huolimatta hyveellisestä tavoitteestaan pitää maaseutu asuttuna, Keskusta itse aiheutti merkittäviä kustannuksia omiksi tuntemiensa alueiden asukkaille! Juha Sipilän tie, Green Rock Oy:n kautta jätevesiasetuksen raameihin, niiden voimaantuloon ja edelleen Keskustan puheenjohtajaksi, joka järjesteli lähes konkurssikypsän puolueen velat pois, antaa erinomaisen kuvan poliittisen järjestelmän toimintatavoista.

En edes väitä, että tässä olisi mitään laitonta. Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa lainsäädäntöön esimerkiksi kansalaisaloitteen muodossa. Mutta ohituskaistan olemassaolo vaikuttaa epäreilulta.

Vanhasen toinen hallitus pakotti lisää lakisääteistä kulua kansalaisille. Suomessa astui 1.3.2009 voimaan Valtioneuvoston asetus sähköntoimitusten selvityksestä ja mittauksesta. Etäluettavien mittareiden asentaminen tuli maksamaan kuluttajille 800 miljoonaa. Ja koska ne eivät kestä samalla tavalla vuosikymmeniä kuin vanhat mittarit, ne pitää uusia. Toinen erä 800 miljoonan lakisääteistä liiketoimintaa tulee kuluttajille maksettavaksi! Eräs yrityksistä, jonka logo löytyy monesta tällaisesta laitteesta, on Fortum. Siis se sama, joka vastikään sijoitti merkittävän summan oululaiseen it-alan yritykseen. Lähes konkurssikypsään, jota oli jo tuettu miljoonilla. Uudella pääomalla vahvistettu yritys saikin hetimiten isot kaupat Intiasta.

Intian kytköskin on tutkittu, eikä siinä mitään laitonta ole havaittu. Enkä minäkään ole sitä tässä väittämässä. En myöskään tapauksesta Talvivaara, jossa useita Keskustan vaikuttajia on ollut mukana huseeraamassa. Ja johon on pumpattu satoja miljoonia yhteiskunnan varoja.
Ja onhan niitä muitakin kalliiksi tulleita Keskustan tuella syntyneitä hankkeita. Kuten vaikkapa tuulivoima!

Pelkästään näiden esimerkkien valossa voi päätellä Keskusta vetoisen Bioenergia-hankkeen epäonnistuvan.. siis kansalaisten näkökulmasta. Puhumattakaan suunnitellusta Sote-ratkaisusta uusine maakuntahallintoineen. Rakenteiden muuttamisella tavoitellaan etupäässä samaa kuin ennekin. Lain ja valtion varoilla turvattua liiketoimintaa. Sillä samalla tutulla periaatteella: ”bisneksille rahat ja valtiolle velat!”

Jos vähänkään olisitte itse vaivautuneet tutkimaan tai teillä olisi henkilökohtaisia kokemuksia, olisitte havainneet saman kuin minäkin. Julkisissa viroissa olevat ja iltahommina omaa praktiikkaa pyörittävät lääkärit ovat itse olleet aiheuttamassa jonot julkiselle puolelle. Myös massiiviset lääkemääräykset tulevat samalta taholta.

Tässäkin tapauksessa ohituskaistojen käyttö pitää ensin tukkia, eikä uhrata aikaa uusiin järjettömyyksiin.

Perustuslain rajoja hipovaa talouspolitiikkaa on Suomessa tehty jo vuosikymmeniä. Sen seurauksena maaseutu on vähitellen tyhjentynyt ja kiinteistöt menettäneet arvoaan. Toisin kuin etelässä, jossa ongelma on päinvastainen. Ihmisiä tunkee työn perässä ja asuntojen hinnat kohoavat liikaakin. Oikeustajuisen mielestä tämä on ollut epätasa-arvoista kansalaisten edustamista. Myös perustuslaki on tässä kohtaa yksiselitteinen. Jokainen on tasa-arvoinen lain edessä ja jokaisen omaisuus on turvattu. Siitä huolimatta lainsäädännön lisäksi myös perustuslaki on saatu taipumaan ”rötösherrojen” edessä.

Eduskunnassa on 9.2.2017 kirjattu vastaanotetuksi tekemäni kantelu Perustuslakivaliokunnalle. ”Vuosikymmeniä jatkunut perustuslain vastainen lainsäädäntötyö”. Käsitelkää se jos te pystytte oikeudenmukaisesti arvioimaan itsevalvonnasta huolimatta syntyneitä ongelmia. Jos ette kykene, olisi kansalaisten tasa-arvoisten oikeuksien turvaamiseksi syytä perustaa Perustuslakituomioistuin. Sellainen on monissa muissakin oikeusvaltioina itseään pitävissä maissa.

Jos kantelu on jostakin syystä ohjautunut suoraan roskiin, löydätte sen sivuiltani reijolahdenpera(piste)com

Reijo Lahdenperä
Keminmaa

JK. Sanotaan, ettei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Jos mikä, sen on pääomapiirejä suosinut lainsäädännön tekeminen osoittanut todeksi ja Himasen tulevaisuuden selvitys vahvistanut.(Jyrki Kataisen hallituksen tilaama työ, joka yhteensä tuli maksamaan noin miljoona euroa ja jonka todellinen arvo jäi nollaan euroon) Sillä tulitte asettaneeksi myös minimiarvon neuvoille, joilla epäkohtia voidaan korjata.
JJK. Arvoisat ministerit Juha Rehula ja Kimmo Tiilikainen.. Vaalivalvojaisissa ihmettelitte, mistä Keskustan heikko kannatus Helsingissä johtuu? Mietitäänpä… Puolueenne on vuosikymmenet väittänyt olevansa maaseudun asialla. Tänä aikana maakunnista on muuttanut pääkaupunkiseudulle satoja tuhansia ihmisiä. Miksi heistä ei juuri kukaan ole pakannut Keskustan kannatusta mukaansa?
Voisiko olla niin, että työn perässä pakkomuuttavan maalaisen rahat eivät Helsingissä riitä niin suureen asuntoon, että sinne mahtuisi myös tyhjiä lupauksia?

Joitakin esimerkkejä perehtymisestäni lainsäädäntöön ja sen luomiin ongelmiin:

Muuttamisyritykset näiden asioiden korjaamiseksi aloitin 30 vuotta sitten. Tätä omilla kustannuksilla yhteiskunnan hyväksi tehtyä työtä voitaneen pitää nykyisin esitettyjen vaatimusten mukaisena sosiaalisena työnä työttömyyskorvauksen vastineeksi. Eli, olen siinäkin ollut aikaani edellä. Vai mitä Ben Zyskowicz ;o)

Mutta, kuten vuosikymmenten aikana olen huomannut, tavallisen kansalaisen ja kolmannen sektorin työtä pidetään myös kolmannen luokan työnä! Aivan kuten kaikkea muutakin, mistä ei tarvitse maksaa, pidetään nollan arvoisena. Valitettavasti myös ongelmia ennakoivia ajatuksia!

1987 Alkuvuonna

Kävin eduskunnassa ulkoministeri Paavo Väyrysen luona kertomassa, että lainsäädännön kehitys on menossa huonoon suuntaan. Kerroin syyksi, että työllistämisen kulut nousevat, mutta vastaavasti työntekijöitä korvaavista investoinnesta lainsäädäntö palkitsee. Lisäsin, että jos te ette tee mitään, tulee kohta helvetisti työttömiä.

Vuosikymmenen vaihteeseen mennessä olin käynyt myös SAK:ssa ja Suomen yrittäjissä kertomassa samaisesta ongelmasta ja sen korjaustarpeesta.

Ja mitä sitten tehtiin:

– Eduskunnassa ei tehty mitään sellaista, mikä olisi voinut estää ennakoimani 90-luvun laman ja massatyöttömyyden syntymisen. (Tietysti Väyrysen aika hallituksessa ehti päättyä melko pian käyntini jälkeen. Toisaalta Keskusta olisi voinut nostaa ongelman jo silloin esille vaaliteemoissaan. Tai joskus myöhemmin.. mutta ei tähän päivään mennessä!)

– SAK:n lakkovaatimusten saattelemina saatiin reilusti lisää palkallisia vapaita Pekkaspäivien myötä (12,5 päivää palkallista vapaata). Ajatus suuryritysten menestymisen jakamisesta työntekijöille, sai aikaan omaa jäsenkuntaa ravistelevan ratkaisun. Se korotti kohtuuttomasti pienten työvaltaisten alojen kustannustaakka, joka jo ennestään alkoi olla liian raskas. Kokonaisuutta ymmärtämätön ahneus onkin yksi syy konkurssiaallon, massatyöttömyyden ja 90-luvun laman syntyyn.

– Esko Ahon hallitus hoiti pankkikriisin tavoilla, joita ei ole syytä kehua. Silloinen Esko Ahon poliittinen erityisavustaja Olli Rehn oli myös päsmäröimässä jokunen vuosi sitten EU:n talouskomissaarina vastaavan ongelman hoitamista Espanjassa. Seuraukset samanlaisia kuin Suomessa. Satojen tuhansien kiinteistöjen ulosmittaus ja lukuisia itsemurhia!

– Suomen yrittäjät sinetöivät omalta osaltaan vääristyneen lainsäädännön Euroopan Unioniin liittymisen myötä. Jussi Järventauksen sanoin:”Emme voi enää muuttaa mitään koska olemme EU:n jäsen!” Turha mainita, että heillä ei ollut aikaa tutkia väitteitäni hyvissä ajoin ennen liittymistä, koska heillä oli niin kiire valmistella liittymistä!

– Järventaus oli myös sitä mieltä, että yksityiset osaavat hoitaa eläkevarantoa paremmin kuin valtio.

1996 ”Väänsin rautalangasta”

Havaintoesittelin Lappilaisille kansanedustajille pienillä puu-ukoilla ja -palikoilla lainsäädännön vaikutuseroja käsityövaltaisten ja automatisoitujen yritysten välillä. Yritin valaista pimeydessä kulkeville ongelmien perussyitä ja niiden korjaamiskeinoja. Valitettavasti lamppu ei syttynyt puolueideoligiansa sisään hukkuneiden edustajien korvien välissä.

2013 Tutkielma ”Tulevaisuuteen historian opastuksella”

Toimitin tekemäni tutkielman sähköpostitse kesäkuussa 2013 kaikille silloisille kansanedustajille. Sisältö käy läpi lainsäädännön kehitystä 50-60-luvulta alkaen 2010-luvulle. (Löytyy myös kotisivuiltani.) Pari otetta:

”Nousu tulee olemaan edellisiä hankalampaa, koska maaseudulta ei ole enää siinä määrin tulijoita. Se alkaa olla tyhjä. Myös työttömyys tulee jäämään korkeammalle tasolle kuin ennen lamaa. Näinhän kävi myös 90-luvun laman jälkeen.”
”Kaikki vaikutukset huomioiden on selvää että monimutkainen lainsäädäntö itsessään on se rakennemuutos. Se on tehty pienten ja työllistävien yritysten hyväksikäyttämiseen. Rahan kerääjinä – mutta myös estämällä niiden mahdollisuudet kilpailla isoja vastaan. Järjestelmä ajaa niitä ja niiden työntekijöitä ahdinkoon ja laittaa heidän omaisuutensa uudelleen kiertoon mahdollisimman nopeasti. Jo vuosikymmenten ajan lainsäädäntö on käyttänyt tätä häikäilemätöntä linjaa elvytyskeinona.”

Tilastotietoa alkaen ennen 90-luvun lamaa:

Työeläkemaksuprosentit
Vuosi %  Pääministeri / hallituspuolueet ja hallituskausi

-83 11,1 Sorsa IV / SDP, Keskusta, RKP ja SMP 6.5.-83-30.4.-87
-84 11,1 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-85 11,5 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-86 12,2 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-87 13,0 Holkeri / Kokoomus, SDP ja RKP 30.4. 1987-26.4.1991
-88 13,8 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-89 14,9 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-90 16,9 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-91 16,9 Aho / Keskusta, Kokoomus,RKP ja Kristil.  26.4.-91-13.4.-95
-92 14,4 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-93 18,5 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-94 18,6 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-95 20,6 Lipponen/SDP,Kokoomus,RKP,Vas.ja Vihr. 13.4.-95-15.4.-99
-96 21,2 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-97 21,2 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-98 21,5 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——
-99 21,5 ——– ” ——– ” ——– ” ——– ” —— ” ——- ” ——

Työttömyyden kasvusta johtunut maksujen nousu?
Vai sittenkin työttömyyden kasvuun johtanut lähes 100% korotus eläkemaksuihin 13 vuodessa? Siihen, kun lisäätte samanaikaisesti tapahtuneen palkallisten vapaapäivien melkoisen kasvun, pääsette ongelmien äärelle! Ja vielä, kun lisäätte muun lainsäädännön epäoikeudenmukaisen kehittymisen, joka alkoi tuhota pieniä käsityövaltaisia yrityksia suurten eduksi, alatte olla syy/seuraus suhteiden ytimessä.
Saatatte oivaltaa senkin, että rakennemuutos ei ole mistään tyhjästä teidän kiusaksenne syntynyt, vaan se on seuraus lainsäädännöstä. Juuri siitä, jonka te (puolueet) itse olette rakentaneet vuosikymmenten aikana.

Telan sivuilta -Sijoitusanalyysi 2016

”Työeläkevakuuttajien yhteenlaskettu rahastoitujen varojen nettomäärä eli nettosijoituskanta oli vuoden 2016 kolmannen neljänneksen lopussa 184,1 miljardia euroa.”
”Vuoden 2016 kolmannen neljänneksen aikana euroalueen ulkopuolisten maiden sijoituskohteiden osuus on 53,2 prosenttia,…”
”Kehityksen taustalla ovat varojen entistä tehokkaampi riskienhajautus. Lisäksi eläkevarat ovat kasvaneet suuriksi, minkä seurauksena sopivien sijoituskohteiden etsiminen vaatii osin kotimaan rajojen ulkopuolelle sijoittamista.”

Katainen tästä ”osin kotimaan rajojen ulkopuolelle sijoittamisesta”!

Kokoomuksen vaalivankkuri pysähtyi Keminmaassa 15.5.2014 pääministeri, puheenjohtaja Jyrki Kataisen johdolla.
Kysyin häneltä näkeekö hän siinä mitään ongelmia, että eläkevaroja on sijoitettuna noin 80 miljardia euroa ulkomaisiin yrityksiin. Hänen mielestään siinä ei ole ongelmia, koska siitä saadaan sijoitustuottoja. Tarkensin kysymystäni selittämällä, että koko maasta kerätään eläkevakuutusmaksuja työpaikkoja antavilta yrityksiltä ja sijoitetaan ulkomaisille yrityksille. Usein myös kilpaileville yrityksille, jotka tuovat maahamme tuotteita. Katainen vastasi, että Suomesta ei löydy niin paljon sijoituskohteita sellaiselle rahasummalle. Totesin, että silti valtio ottaa suunnilleen saman verran lainaa kuin menee ulkomaille eläkerahoja. Pääministeri vastasi siihen, että laki määrää, ettei eläkevaroilla saa ottaa liian suurta keskitettyä riskiä. Kysyin, että tehän niitä lakeja teette? Hän vastasi myöntävästi.

Muutama meidän keskustelua kuunnellut paikallinen kokoomuslainen olisi myös halunnut asiaan korjauksen. Vaan Katainen jätti Suomen ja sen ongelmat taakseen ja lähti Eurooppaan.

Jos olette lukeneet tänne saakka ja silti vielä pidätte itseänne, länsimaista demokratiaa ja markkinataloutta maailman onnistuneimpana yhdistelmänä, kehotan tarkastelemaan yhteenvetoa.

Summataan se, mitä viivan alle on vuosien aikana jäänyt
Kansainvälisesti:
Kiinan valtion kassa         + noin 3000 miljardia
Länsimaiden velat            – noin 3000 miljardia
                                      – sisäinen muuttoliike
                                      – pakolaisongelma
Toiminnan tulos:____________________________
Eriarvoisuus, velkakirjat ja ylimääräiset elätettävät

Voi tietysti väittää, että Kiinalla menee hyvin koska sosiaaliset etuudet ja ihmisoikeusasiat ovat retuperällä. Ovat toki, mutta kassan on täyttänyt länsimaista kannettu raha ja sillä Kiinan hyväksi tehty tulos! Sitä kiinalaiset käyttävät nyt ostellessaan Eurooppaa. Surkuhupaisimpia ovat ne poliitikot, jotka jokaisen Suomeen sijoitetun pennosen edessä hihkuvat innoissaan ja ovat tyrkyttämässä avustuksia! Kuin hölmöläiset tukemassa ulkomaista pikkurahaa! Kun samaan aikaan meiltä on investoitu ulkomaille yli sata miljardia eläkerahoja.

Jos ei vieläkään mene korvien väliin, me olisimme voineet itse rahoittaa vähintään 100 Kemiin suunnitellun kaltaista biopolttoaine tehdasta. No, ei noin monessa tehtaassa mitään järkeä olisi, kuten ei ollut autojen romurahassakaan. Valtion kassaan tuli kyllä rahaa, mutta lisäsitte tuontia! Sama kuin eläkerahoillakin. Hyvä tuotto, mutta vielä suuremmat vahingot.

Ja mitä pakolaisasiaan tulee.. Kun länsi on itse sössinyt taloutensa, on varmasti sössinyt muutakin. Tähän liittyen pari otetta kirjeestäni Barack Obamalle reilu vuosi sitten:

”I have often criticized the world policy of US, even the meanest terms. Still, it has not been personal, because I have also studied a little of history. Almost always a Republican president has started a war somewhere in the world, and correspondingly Democrat has tried to stop it. Armed conflicts and their continuing, as well as refugee flows are largely caused by a Republicans. Is one of their supporter the arms industry? Would be a good question.”

”In other words, I am worried about the instability of American policy. If after you, will be selected a Republican, a high probability is, that the things you made will be fail. But even worse, will start a war somewhere in the world. Or at least the former conflicts become worse. It increases the influx of refugees, which in turn cause unrest in Europe, which in turn creates the conditions for armed showdown inside the borders of Europe.”

Myös näistä ajatuksista lisää sivuiltani.

Suosittelen seuraavaksi http://reijolahdenpera.com/tulevaisuuteen-historian-opastuksella/

Paluu ’Aloita tästä’ sivulle

Comments are closed.